S holdomatom bude vaše jedlo vždy teplé a čerstvé

S holdomatom bude vaše jedlo vždy teplé a čerstvé

Moderná kuchyňa sa nezaobíde bez moderných prístrojov a pomôcok. Tie umožňujú kuchárom vyťažiť z prípravy jedál maximum pri čo najmenšej námahe. Jedným z trendových moderných kuchynských zariadení je aj holdomat. Ten môže byť využitý viacerými spôsobmi.

Holdomat je veľmi praktické kuchynské zariadenie, ktorého účelom je primárne udržiavanie pokrmov v požadovanej teplote, a tiež sa používa na prípravu pokrmov pri nízkej teplote počas dlhšej doby, aj niekoľkých hodín.

Jeho schopnosť udržiavať jedlo v požadovanej teplote pri presnosti až +/- 2°C zaručuje, že najrôznejšie pokrmy – mäso, či ryby, zostanú teplé a po vybratí budú pripravené na servírovanie. Pre naozaj chutný výsledok sa odporúča nechať mäso v holdomate aspoň tri hodiny. Počas doby, kedy tam mäso necháte odležať, sa jeho kvalita ešte umocní – je tomu tak kvôli tomu, že po upečení sa všetky mastné šťavy v ňom ešte viac ustália. Po vybratí z holdomatu tak môžete kvalitne upečené, stále teplé mäso, podávať svojím hosťom. Uvidíte, že jeho chuť naozaj ocenia.

Druhá funkcia, akú holdomat ponúka, je možnosť pomalého pečenia, či varenia pri nízkej teplote ale dlhšom čase. Takýto postup napríklad pri pečení mäsa patrí k čoraz obľúbenejším nielen u profesionálnych šéfkuchárov. Ak sa totiž mäso pečie pomaly a pri nízkej teplote, zachováva si svoju váhovú hodnotu a zároveň sa dokonale prepečie. Tento spôsob prípravy pokrmov má aj ďalšiu výhodu – šetrí čas kuchárom, ktorí takto môžu nechať pokrm piecť sa alebo variť aj cez noc, vďaka čomu sa tiež zníži spotreba elektrickej energie pri využití nočných taríf.

Holdomat je aj ľahko prenosný, čo oceníte pri rôznych záhradných párty, či barbecue. K jeho prednostiam tiež patrí jednoduchá údržba, regulácia teploty medzi 60-90°C a elektronické ovládanie. Je ideálnym pomocníkom pri príprave pokrmov.