Bez výrobníku ľadu sa nezaobídete v bare ani v reštaurácii

Bez výrobníku ľadu sa nezaobídete v bare ani v reštaurácii

Nielen v letných mesiacoch majú zákazníci chuť na poriadne vychladené nápoje. Niektoré drinky si doslova ľad vyžadujú ako súčasť receptúry alebo zintenzívnenie zážitku z konzumácie. Výrobník ice-925849_960_720ľadu by teda nemal chýbať v žiadnom dobrom bare, kaviarni, či reštaurácii.

Už aj pri zariadení, akým sú výrobníky ľadu máme naozaj mnoho možností, z ktorých si môžeme vybrať ten ideálny pre nás. Je niekoľko parametrov, ktoré si musíme vyjasniť hneď na začiatku procesu kúpy. V prvom rade je to želaný tvar hotového ľadu. Pre barmanov, ktorý pracujú často so šejkrom je určite najlepší kockový ľad, pretože lepšie mieša nápoje svojimi hranami, avšak výrobníky  kockový ľad sú veľmi hlučné a vyrábajú sa iba s veľkým výkonom preto nie sú vhodné do interiérov a menších prevádzok. Najobľúbenejším variantom je ľad v tvare kužeľov. Tieto výrobníky sú tiché a teda môžu byť umiestnené aj priamo vo vnútri prevádzky. Vyrábajú sa v rôznych menších alebo aj väčších výkonnostných modeloch a to z nich robí univerzálny produkt pre akýkoľvek typ podniku. Posledným bežným, ale aj najnákladnejším typom je výrobník na drvený ľad. Ten sa používa najmä do nápojov, ako je Mojito. Nakoľko takéto stroje sú dostupné iba s vysokým výkonom, neodporúčajú sa do menších prevádzok.

Ak by sme chceli vedieť, pre aký výkon sa rozhodnúť, záleží to najmä od počtu našich návštevníkov, v praxi to znamená, že potrebný výkon vypočítame ako počet hostí x 0,4kg ľadu. K tomuto musíme prispôsobiť aj dostupný zásobník, ktorý býva spravidla o objeme polovice výkonu výrobníka ľadu. Niektoré stroje sú dodávané bez zásobníka, takže si môžete jeho veľkosť prispôsobiť svojim požiadavkám.